FM-AM DX - TOWERS - ANTENAS - RECEIVERS

Wellcome to DX FM ROMANIA forum.
FM-AM DX - TOWERS - ANTENAS - RECEIVERS

Reception via atmospherical layers - infos - satelit

Wellcome in DXFMROMANIA forum . This forum is now active at new adress http://dxfmromania.forumz.ro/
Dxfmromania is an romanian forum based on FM and TV dx receptions. On this forum have informations about towers and city antennas of transmitters. Separate add Satelit receptions special for satelit finders or scanners. Succes. All request need send a simple message to forum administrator. 73's

  ISS sau TDA7540

  Share
  avatar
  Dxfmromania
  Admin

  Numarul mesajelor : 1608
  Varsta : 35
  Localizare : bucuresti - sud est romania
  Stare de spirit : activa
  Data de inscriere : 2008-03-24

  ISS sau TDA7540

  Post by Dxfmromania on Sun 12 May 2013, 04:42  Aceest integrat face parte din seria celor digitale si flashing plus tuner, decdodor stereo, demodulator si intermediara.
  Vorbind de intermediara acest integrat detine ISS adica inteligent selectivity system. o selectare a selectivitatii in functie de deviatia semnalelor receptionate. Orice digiceiver are de la 2 trepte pana la 12 in functie de taria semnalului, noi aici lucram cu cele 3 canale. Canalul 1 preuluarea semnalului de intermediara, canal 2 functia de ISS impreuna cu comparatorul de deviatie, canal 3 iesire functie ISS, plus intrare in demodulator.
  Demoularea in orice sistem ale brandurilor noi, ISS, SHARX , K2I este identica de forma PLL iar AF-ul este la un nivel mare la toate tipurile.
  Daca vorbim de o demodulare interna ne vom rezerva la cei 43-39V, iar la o receptie mai sofisticata ne va trebui demodulare sensibila, deci un alt circuit de prelucrare.
  Tda7540 este un integrat care mai detine si tensiunea pentru dioda pin, o tensiune care este dictata de integrat prin taria si deviatia semnalului preluat de canal 1 din ISS si care va distribui o tensiune de la valoarea 0,065Vvv pana la 0,98Vvv. Tensiunea este folosita ca atenuator al cirucitului acordat de intrare in tuner, deci vom vorbi de restabilirea valorii semnalului in intrarea in tuner ca sa nu intre in overload.
  Schema acestui tuner este una standard care se poate regasi pe aceste trei branduri, adica primul circuit acordat fata amplificatorului de antena, amplificarea semnalului de antena, si cicuitul acordat de pe iesirea amplificatorului care duce la intrarea in tuner.
  Pe planul lantului de amplifcare si acordare a circuitlui de antena se foloseste dioda varicap bb814 si un fet din seria BF gen bf999 sau bf987 dar si seria clasica din casetofoane S525T, dupa amplificare se mai acorda incodata cu o dioda bb814 acest circuit pentru a obtine o valoare standard a semnalului dupa care ia calea integratului TDA7540
  Frecventa de 455khz sau 450khz este obtinuta prin divizarea unui quartz de 10,250mhz.
  Acest integrat ii putem acorda calificativul 8 din 10 o nota promitatoare fata de demodularea semi insensibila si de necunoasterea scrierii sau rescrierii functiei de iss pe toate 3 canalele.
  Iesirea audio a acestui integrat este una non standard care are destula putere. Iesrea MPX este si aceasta de mare putere deoarece trebuie sa deserveasca pentru decodorul de rds care este de forma diferita fata de cea existenta. In mometul cand Ne referim la rds, trebuie sa cunoastem cele 2 aspecte, integratul cu care se face decodarea sare 2 conexiuni, una dintre ele este aceea care se leaga de nivelul de stereo si cea de a doua care se leaga de raspunsul intensitatii de purtatoare de 57khz care vine prin filtrele atasate dupa iesirea mpx.
  Functia de stereo este in functie de intensitatea semnalului, pubnctul de unde se ia recunoasterea de stereo este canalul 2 al selectivitatii, daca acolo nu este semnal destul atunci putem avea blank pe semnalul receptionat iar pe afisaj nu va indica stereo.
  Partea de memodie, Integratul are 2 tipuri de adrese , cea directa catre reglarea functiilor nivelelor de semnal si cea de flash prin care se scrie functia de selectivitate la cat nivel sa se atenueze dupa deviatia semnalului preluat.
  Standarde, standardul oficial scris de fabrica si ciiti este asa: nivel stereo - semnal de 38db, decodare semnal rds, purtatoare de 37db, iesire MPX - 300mw, iesire audio 250mw. quartul de 10.250 - +(-) 20hz. - Selectivitate intre 10.702 si 10.698mhz, nivel pilot cancel, -15db, nivel de denoise - -20db la semnal de 28db per purtatoare si de -38db la lipsa semnal sau zgomotul benzii.
  FLASHING - 10.699MHz cu 10.250.1mhz

   Current date/time is Fri 14 Dec 2018, 06:16