FM-AM DX - TOWERS - ANTENAS - RECEIVERS

Wellcome to DX FM ROMANIA forum.
FM-AM DX - TOWERS - ANTENAS - RECEIVERS

Reception via atmospherical layers - infos - satelit

Wellcome in DXFMROMANIA forum . This forum is now active at new adress http://dxfmromania.forumz.ro/
Dxfmromania is an romanian forum based on FM and TV dx receptions. On this forum have informations about towers and city antennas of transmitters. Separate add Satelit receptions special for satelit finders or scanners. Succes. All request need send a simple message to forum administrator. 73's

  K2I sau Kenwood

  Share
  avatar
  Dxfmromania
  Admin

  Numarul mesajelor : 1608
  Varsta : 35
  Localizare : bucuresti - sud est romania
  Stare de spirit : activa
  Data de inscriere : 2008-03-24

  K2I sau Kenwood

  Post by Dxfmromania on Sun 12 May 2013, 05:11  Aceasta tehnologie este un raspuns la cea Analogica de la ONKYO ce prin insiruirea a mai multor filtre rezulta receptia selectiva avand si o distorsiune mai mica pe semnalele largi ca deviatie. K2I a luat nastere in 2006 prim primele produceri ale Kenwood TWO Inteligent care se refereau la cele 2 trepte ale selectivitatii care erau in functie de intensitatea semnalului receptionat cat si al deviatiei acestuia . Cei de la kenwood au introdus 3 filtre de 150khz in K2I fata de schemele anterioare unde se lucra cu 2 filtre de 180khz sau 2 de 150khz, calculand cele trei filtre ne dau un rezultat analogic inseriat al filtrelor de interdiara pana la 119khz, dar K2I avand cele doua trepte de selectiviatate valoarea aceasta prin intermediara variaza intre 150khz pana la 110khz.
  K2i are seamanari cu ISS insa nu are functii de flash si adresare catre memorie.
  Decodarea stereo ea se comuta doar daca semnalul este puternic in iesirea filtrului 2, deci inca o chestie care ne indica o intarziere al semnalului puternic si al deschiderii semnalelor stereo dupa o valoare mai mare. Cele 2 filtre care fac functia K2I lucreaza automat daca semnalul puternic are deviatia mica, mai lucreaza automat daca semnalele apropiate au valori mici ca intensitate, asadar avamd o functie care taie varfurile laterale ale intermdiareei rezultate din cele 2 filtre plus functia care ne aduce valoarea de 110khz . Un iniginer de la ISS a precizat ca se poate regla si adapta aceasta functie pe cele 3 existente ISS K2I SHARKS pe semnale in blank mono cu 1 singura purtatoare stereo cu separatie identica
  Pe planul demodularii stam nitel mai bine, avand aproximativ 36µV plus un decodor stereo avand un noise blanker mult mai avansat comutandu-se daca semnalul este curat si nezgomotos la aprox 33-34dB. Functtia de pilot canceling este clasica, fara a mai fi nevoie sa se fomeze un filtru scara de 19khz respectiv -15db cum sunt in unele radiouri. Decodarea rds nu mai este o problema deoarece mpx este wide si neprelucrat  Este de ajuns 2.5% rds pe un modulator oarecare ca sa se poata decoda la aproximativ 28,8dB un PS de genul RRACTUAL.
  Pe 455khz avem acelasi quart de 10,250mhz care este folosit ca divizor.
  Canalele K2I sunt identice ca ISS sau Shakx , 1 preluare, 2 correctie nume functie, 3 iesire functie corectata spre dmodulator.
  Tunerul iss , este un tuner care are aceleasi corectii atat pe intrare cat si pe iesirea catre integrat, aici se foloseste dioda pin HSMP-3821 si bb814 plus amplificarea din Gali-21 un amplificator normal de 14dB, fara a ami folosi tranzistoare FET.

   Current date/time is Fri 14 Dec 2018, 05:49